Selamat Datang Ke Blog Kehidupan...Sebarang idea, cerita atau pertanyaan bolehlah dikongsi bersama di dlm ruangan chat..thanx to all visitor

Pages

Wednesday, December 9, 2009

LEVEL 1 CABARAN MASTER KAMIBLOGGER


~Assalamualaikum~

Hari ni bermulanya satu cabaran dari http://www.fcucommunity.net
Cabaran yang di beri nama "MASTER KAMI BLOGGER!"
Aku pown heran macam mane ntah boleh terjoin benda ni..hehe..mungkin banner diorang nmpk 'attract' kot...pape pown ak cuba je la yg terbaek utk cabaran ni...
Kepada Follower Blog aku ni diharapkan beri 150% support utk aku ye...byk btol 2 kadar peratus support 2 :D

CONTEST LEVEL MASTER KAMIBLOGGER !
10 DISEMBER 2009 -
20 DISEMBER 2009


Level 1
(10 - 12 Disember)

Ntah macam mane la agaknya level 1 punye contest ni...macam maen game plak! hahaha...ak pulak da lame x masuk dlm contest2 mcm ni...lagi2 aku ni pown newbie je dlm arena BLOG ni...
semua tugasan akan diberitahu sehari sebelum

TUGASAN

Tuliskan satu artikel kreatif mengenai
"CABARAN MASTER KAMIBLOGGER"


BENTUK ARTIKEL

1. Tajuk artikel anda ialah "LEVEL 1 CABARAN MASTER KAMIBLOGGER"
2. Panjang artikel anda terserah kepada anda.
3. Pastikan di dalam artikel anda mempunyai LINK ke FCUCOMMUNITY.
4. Pastikan artikel anda mempunyai ruangan komen di bawah.
5. Pastikan anda mengajak pembaca komen artikel anda.

MARKAH

Markah akan dikira berdasarkan jumlah pembaca yang
komen artikel anda. 1 pengkomen = 1 markah.
Maka, anda berusahalah mengajak orang komen artikel
anda. Dengan syarat, pengkomen mestilah mempunyai blog.

Markah akan dikira pada 12 disember 2009 jam 12.00 malam
*sebelum smpai masa ni la korang² sebagai special follower comment habis2an..mcm berperang la dlm ruangan comment bwh ni nnt :P hehehehe...



CABARAN MASTER KAMIBLOGGER.
Tugasannya memang buat aku termuntah²..hahahaha
Tapi papepown,
admin ada bagi klu tentang tugasan seterusnya :-




1. MENULIS DAN KOMEN
atau bahasa bloggingnye,
BLOG,POST AND COMMENT
peserta diberi tugasan dan disiapkan dalam masa yg ditetapkan.
blogger lain perlu komen dan setiap komen dikira markah.

Sebagai contoh aku da buat post baru tentang CABARANG MASTER KAMIBLOGGER!
So, Sekarang Korang yang sangat² baik hati akan memberi COMMENT di bwh post ni...lagi banyak lagi bagus! hahahaha...bukan slalu pown kan :P




2. KREATIVITI BLOG
Tugasan yang ke-2 ni pulak menggunakan kreativiti aku sebagai blogger..Kene la update BLOG, Organiz BLOG , Tarik ramai org masuk BLOG, dan Invite blogger lain2 utk komen semua tugasan yang diberikan...Remember, COMMENT only by people who HAVE BLOG ACCOUNT




3. MENJANA DUIT ONLINE
tugasan ni memerlukan peserta utk promosikan 1 produk utk
jadikan produk tu terbaik dan meyakinkan pembeli.
disamping itu, blogger juga boleh mendapat wang sampingan.
Bab ni ak memang lemah skit...tp kalau korang yg rajin datang ke blog ak tekan segala iklan Insyallah ad gak harapan nak jana DUIT! :P

Banyak Manfaat Kepada semua blogger yg join
"CABARAN MASTER KAMIBLOGGER"

APA YANG AKU PERLU LAKUKAN?

1. Aku akan diberikan tugasan-tugasan yang menarik.
2. Setiap tugasan perlu disiapkan dalam tempoh masa yang diberikan.
3. Setiap tugasan yang dibuat akan dinilai oleh PUBLIC. * ehem2...korang yg tgh baca ni la yg akan menilai blog aku..hehe...ape lagi..komen2 la...ajak sanak sodare smua komen :D
4. PUBLIC akan menentukan POINT untuk setiap tugasan. * aku merayu kepada semua follower berikan la point banyak2 pada aku..hahahaha

Hadiah yang disediakan untuk PEMENANG UTAMA

1. LEVEL MASTER di dalam KAMIBLOGGER!
2. Banner esklusif rekaan DESIGNER FCU.
3. 1 set PRODUK ESKLUSIF FCUMIRACLE bernilai RM46.
4. Kupon RM50 (Boleh digunakan di kedai-kedai ONLINE sahaja)
5. Pengiklanan selama 1 BULAN di FCUCOMMUNITY bernilai RM30
6. FCUWIDGET esklusif mengikut kesesuaian BLOG.
Hadiahnya memang yang terbaek dari ladang habak hang! :D

Hadiah untuk tempat ke 2 dan ke 3


1. Pengiklanan selama 1 BULAN di FCUCOMMUNITY bernilai RM30
2. Satu set PRODUK ESKLUSIF FCUMIRACLE bernilai RM46


Terima Kasih Atas kesudian anda Pelawat & Follower setia saya yang x berhenti² berkunjung ke laman blog ni...

p/s : COMMENT TAU! hehehe.... :D THANX ALOT..



http://www.fcucommunity.net

11 comments:

bybiehun said...

Mari2 Comment beramai2..hehe :D

SyuQ said...

GUD LUCK BRO

kEy said...

wowow~
hade ek cabaran cmni?
xcabar p0n haku memang wat cmni ari2..ekekekek~

Lady Fyza ;) said...

huhu, gud luck abg tam oi ;)

i believe, u can do it.

Fær.han/Unown F/Gyan said...

gudluck man~ aku dah retire da~ truskan perjuangan!

bybiehun said...

thanx alot =) sy cuba la slagi boleh..sy pown agk bz skrg..huhu

n4dh!3r4 said...

komen.. komen.. komen.. hahaha (^_^)v

VIP| fLoRa ™ © said...

all the best.. rjin tul msuk contest.. sy bnyk keje, klu x dh join skali.. hehe.. caiyok2x!!

Aiza said...

leh komen ag tak neh??? tarikh dah tamat kan???

bybiehun said...

yg level 1 da tamat da..komen je byk2 kt level 2 :P

ilah said...

gd luck k!!

chayo!! chayo!! aja2 fighting!!

:) peace no war..

da mnang igt2 la kita eh..

Kehidupan © 2008 Template by:
SkinCorner