Selamat Datang Ke Blog Kehidupan...Sebarang idea, cerita atau pertanyaan bolehlah dikongsi bersama di dlm ruangan chat..thanx to all visitor

Pages

Monday, December 14, 2009

BANTU SAYA UBAH BLOG SAYA


Salam semua...Sedar tak sedar dah masuk LEVEL 3 CABARAN LEVEL MASTER KAMI BLOGGER...Alhamdulillah dan Syukur atas kerjasama yg setia melawat blog aku ni tak kire dari mane pelusuk kedatangannya sentiasa di sambut dengan baik...Sekarang dah bermula cabaran yang ke-3..COME SUPPORT ME!! :D thanx sgt2 kt korang smua.

Apa yang menarik mengenai blog aku?
Blog aku ni memang 100% aku yang update dan buat sendiri dari awal sampai la sekarang...Alhamdulillah Segala penat lelah aku dalam usaha nak buat blog sendiri berhasil jgak tanpa bimbingan siapa²....Aku yakin aku boleh buat... :D
1. Istimewa dalam blog aku ni adalah perkongsian cerita dan pertanyaan dari aspek "kehidupan". Semua orang lalui proses ini yakni dalam kehidupan seharian pasti ada benda atau pertanyaan yang kadang² kita bertanya pada diri sendiri tapi masih tidak dapat jawapan yang memuaskan diri..Sebab tu, dalam blog ni Segala pertanyaan dan perkongsian cerita sentiasa dibuka bersama supaya masing² dapat cerita atau pengalaman dari cerita atau dari kisah orang lain...

2. Aku selitkan sedikit tentang isu terkini yang berkait rapat dengan agama dan memasukkan doa² dan selawat teratas pilihan yang baik untuk dikongsi sesama ahli dan saudara se-islam yg lain.

3. Ruangan Chatting aku sentiasa riuh dengan rakan² yang mengunjung sambil bertanyakan sesuatu dan kadang² ada yang mahu bertanyaan soalan yang agak "personal" sebab itu aku ada ruangan chat untuk Yahoo Messenger.

4. Surat Khabar Online tuu! hahaha...Sekarang korang dapat jimat duit dari membeli surat khabar diluar kerana dengan hanya 1 klik, korang semua bleh melayari senarai akhbar utama dari blog aku :D

5. Di bahagian top left terdapat SPECIAL AWARD dari aku untuk semua pelawat istimewa yang sangat aku berterima kasih atas kesudian melawat blog aku ni..sebagai balasan korang semua boleh "grab" Award 2 ke halaman blog masing2.. =)


Kenapakah aku menyusun kedudukan blog seperti sekarang?
Disebabkan blog aku ni agak meriah dengan flash animasi dan post yang penuh dengan gambar, aku susun dengan keadaan yang boleh membuatkan para pengunjung aku mudah untuk mencari sebarang post atau pilihan yang tepat dalam ruangan blog aku.. tak nak aku serabutkan kepala para pengunjung² aku semua..Aku sentiasa mengemas blog ini mengikut kesesuaian para pengunjung dan komen2 yang bernas dari pengunjung aku turut ikut dengan sebaik mungkin :) .Dengan semua susunan yang elok dan tepat ni boleh menaikkan minat pengunjung blog aku untuk stay lebih lama dan dapat membaca post² yang terbaru dengan mudah :D


Apakah konsep blog aku?
Konsep blog aku adalah berkonsepkan "kelembutan" dan informasi yang menarik..apa yang kelembutannya? haha... dalam blog aku ni seperti yang korang tgk korang da nampak yang aku memang menggunakan warna background yang agak redup mata memandang.."soft colour"..sesuai dengan post² yang aku ingin sampaikan seperti bab² agama, isu kehidupan dan perjalan kehidupan aku sendiri sebagai hamba yang lemah ini...konsep kelembutan ini memang sesuai bagi seseorang yang dalam keadaan yang agak marah atau sedih untuk melawat blog aku ini..agar terbuka sedikit hati diorang ini tentang kehidupan seharian..ape sebab dan asbab yang terjadi...*melalut da aku ni :P


Adakah aku inginkan Trafik?
Memang aku inginkan trafik yang tinggi dan baik...Supaya sentiasa ramai dengan pengunjung dan ahli² yang baru dapat bersama² kongsi ilmu² yang baik didalam blog aku ni...Dapat meramaikan saudara, kawan, ilmu serta perkongsian yang bernas :D


Apakah perancangan blog aku masa depan?
Aku nak pastikan blog aku ini sentiasa ade pengunjung setiap hari dan kalau boleh makin naik hari demi hari..So dalam masa yang sama segala ilmu yang aku ada boleh dikongsi bersama didalam blog..dapat jgak aku tolong org..Nak pastikan blog aku ni nampak lebih interaktif dan inovatif selaras dengan cos yang aku amik sekarang sebagai designer :P selagi apa yang aku boleh sumbangkan untuk semua Insyallah aku akan cuba :D


Adakah blog aku berat dan bagaimana aku nak atasinya?
Memang tak dinafikan blog aku agak berat disebabkan gadjet dan flash² yang terdapat didalam blog kesayangan aku ni..haha..tapi kadang² aku akan meletakkan diri aku sebagai orang luar yang melawat blog aku ni sebagai cara untuk aku sendiri comment tentang prestasi dan cara aku susun blog...kadang² jgak member² aku pown tolong skali kot2 klu ade orang lain masuk memakan masa yang lama untuk "loading" ..Tp Alhamdulillah kebanyakan pengunjung yang aku tanya semua mengatakan blog ak OK! terbaik...banyak informasi yang menarik untuk dikongsi =) thanx la korang smua...kalau ada sebarang kritakan boleh la di perbetulkan untuk kebaikan masa yang akan datang.

Cabaran ini dibawa oleh :-

8 comments:

Aiza said...

Thanks atas sokongan bro tam.. Iza akan disamping tam bila tam memerlukan prtolongan.. As a brother n litle sister oke, takde lebihnya.. korang jangan fikir len lak.. i will always support u.. btw, truskan prjuangan yea.. jgn penah kenal erti putus asa..chaiyok3.. u can do it.. keep it out.. Pasal lmbt loading lak, so far so good.. Iza pun cepat dah nak loading..Kalau dulu mak aihhh, mau trcampak lappy neh.. ekekeek.. just kidding...kla, truskan prjuangan !!!

bybiehun said...

hehehe...x de la aiza..ok da ni..
lpas ni x berat2 da blog ni :P
lawat2 la slalu n comment je pape dlm ni byk kali utk markah...support me..thanx alot coz friend with me and support me :D i wish u all the best 2 :D

xyncaholic said...

salam..gud luck k untuk contest ini...

Aiza said...

welcome... sakit hatinya.. yg level 2 baru nak comment dah tamat post lak.. ekekekeke..

Cik Norfa said...

seorang lagi blogger level 3...gud luck for the next level..

nice blog! salam kenal....singgah2 le plak teratak ku yer...peace!

bybiehun said...

terima kasih pd semua comment2..mari meramaikan kommen2 ini :D
slalu2 la mengunjung ye..luv u all :D

nabilah_2908 said...

tak dinafikan blog ni memang menarik... :)
tercabar gak nih...pape pun...wish u best of luck...:)

Ezlina said...

tam! :)
blog menarik.
good luck ye! ^_^

Kehidupan © 2008 Template by:
SkinCorner